TYÖLLISYYS JATKAA KASVUA

Tänään julkaistun työllisyystilaston mukaan Etelä-Pohjanmaan työttömyys on alle 8 prosenttia, tarkalleen 7,7 %. Koko maan vastaava luku 9,4 %. Seinäjoen työttömyysaste on 8,4 %, jossa on vähennystä vuoden takaiseen määrään peräti 420 henkilöä. Manner-Suomen luvuista maakuntamme tilanne on kolmanneksi paras.

Erityisiä toimenpiteitä edellyttää pitkäsaikaistyöttömien ja yli 50 vuotiaiden työttömien määrä. Seinäjoella on jo jonkin aikaa toiminut erityinen työllistämisryhmä yhteistyössä Seinäjoen työvoimatoimiston kanssa hyvällä menestyksellä. Nuoria alle 25 vuotiaita työttömiä oli 350 henkilöä. Nuorten osuus on laskenut voimakkaasti ja toisaalta he myös työllistyvät hyvin.

Seinäjoellakin työttömyys on siis kääntymässä työvoimavajeeksi huolimatta runsaasta muuttovoitosta. Tätä selittää myös se, että samalla on uusia työpaikkoja syntynyt vuosittain noin 500. Työpaikkojen määrä lähenee 30 000.

Seinäjoen kehitys siis jatkuu hyvällä kasvu-uralla, uusia työpaikkoja syntyy ja ostovoima lisääntyy. Seinäjoen kaupunkiseutu 140 000 asukkaallaan on Suomen 10 suurimman kaupunkiseudun joukossa. Yhdessä kasvu ja kaupunkiseudun koko lisäävät sekä yritysten että sisään muuttajien kiinnostusta Seinäjokea kohtaan. Erilaisin ohjelmin, kuten Invest In Seinäjoki, Komia markkinointi yhdessä yritysten kanssa, pyrimme muuttamaan kiinnostuksen konkretiaksi ja sitä kautta veroeuroiksi. Parhaat markkinojaimme ovat kuitenkin seinäjokiset ihmiset ja yritykset, jotka kertovat menestystarinaa Suomessa ja ulkomailla. Voimme juhlia Vappua aidosti työnjuhlana myös Seinäjoellla!

Hyvää Vappua, Glada Vappen!

Jorma Rasinmäki

Jaa:
  • Print
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • LinkedIn
  • Live
  • RSS
Aihe(et): Kaupunginjohtajan blogi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

Kommentointi on suljettu.